Τα μυστικά του μπρόνζερ


Καιρός για μαύρισμα κορίτσια, αλλά με προσοχή και προστασία . Αν πάλι θέλετε ένα τεχνητό μπρόνζερ στο άψε σβήσε , τότε έχουμε τον τρόπο.

Βήμα πρώτο: μην λιώνεις με τις ώρες στην παραλία! Ακόμα και αν δεν είσαι ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμη και δεν καίγεσαι σαν αστακός, αυτό δεν σημαίνει πως δεν κινδυνεύεις κι από τον ήλιο. Το βαθύ μαύρισμα μπορεί να είναι άκρως σέξι αλλά σε βάθος χρόνου θα αποκτήσεις σίγουρα πανάδες, κηλίδες ακόμα και ρυτίδες. Γι αυτόν το λόγο, φρόντισε να ανανεώνεις συνέχεια το υψηλού δείκτη αντηλιακό σου και απόφευγε τις επικίνδυνες ώρες (12-3). Τα καλλυντικά μπορούν να σου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να βγάλεις -κυριολεκτικά- τον καρκίνο. Άσε που το πολύ μαυρισμένο λουκ δεν είναι και τόσο in fashion!

Βήμα δεύτερο: διάλεξε τη σωστή απόχρωση. Το μεγαλύτερο λάθος των γυναικών είναι ότι διαλέγουν πολύ σκουρότερες αποχρώσεις από το φυσικό τους με αποτέλεσμα να δείχνουν ‘λερωμένες’ και κωμικοτραγικές. Η ιδανική επιλογή είναι 1-2 τόνοι πιο σκούροι από την επιδερμίδα σου, εκτός αν έχεις μαυρίσει ελαφρώς, οπότε επίλεξε ακόμα πιο σκούρα απόχρωση. Μπορείς πάντα να ζητήσεις τη συμβουλή ειδικού βλέποντας το αποτέλεσμα σε φυσικό φως και όχι κάτω από λάμπες.

Βήμα τρίτο: το σωστό εργαλείο: για τέλειο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε χοντρό πινέλο με μαλακές τρίχες. Το μεγάλο πινέλο περνά ευκολότερα ολόκληρο το πρόσωπο δίνοντας ομοιόμορφη όψη στο μακιγιάζ σου.

Βήμα τέταρτο: βάλε πρώτα βάση και πούδρα. Μην ξεχνάς ποτέ να προστατεύεις το δέρμα σου από τα καλλυντικά. Να βάζεις πάντοτε αντηλιακή κρέμα υψηλής προστασίας και στη συνέχεια πούδρα για να αποτελέσει ιδανικό καμβά για το μπρόνζερ. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείς ελαφριά πούδρα και σε μικρή ποσότητα, για να μην αρχίζει να κυλάει στο πρόσωπο μαζί με τον ιδρώτα. Καλοκαίρι φτάνει!

Βήμα πέμπτο: πώς να το απλώσεις. Βούτηξε το προαναφερθέν πινέλο σε μικρή ποσότητα μπρόνζερ και άπλωσέ το σε περιοχές που συνήθως φτάνουν οι ακτίνες του ήλιου. Αυτό σημαίνει: τα ‘μήλα, σαγόνι, μέτωπο και μύτη. Με απαλές, ελαφριές κινήσεις πέρασε αυτές τις περιοχές για... λαμπερό λουκ. Extra tip: μην αμελήσεις να βάλεις και στο λαιμό, εκτός αν θες να κάνει έντονη αντίθεση και να δείχνεις σαν να έχεις βάλει μάσκα.

Βήμα έκτο: τελευταίες διορθώσεις. Εάν νομίζεις ότι έχεις βάλει αρκετό μπρόνζερ, μπορείς να το απαλύνεις με το πινέλο της πούδρας. Θα ‘μαλακώσει’ το χρώμα . Εναλλακτικά χρησιμοποίησε διάφανη πούδρα για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.

[via]